Content marketing is een vorm van marketing waarbij het creëren en delen van waardevolle, relevante en consistente content centraal staat, met als doel het aantrekken en behouden van een duidelijk gedefinieerde doelgroep. Het doel van content marketing is om een duurzame relatie op te bouwen met de doelgroep door middel van het bieden van waardevolle informatie die aansluit bij hun behoeften en interesses.

Content marketing kan een breed scala aan activiteiten omvatten, zoals het schrijven van blogposts, het maken van videocontent, het delen van afbeeldingen of infographics op social media of het aanbieden van e-books of webinars.

Om succesvol te zijn met content marketing is het belangrijk om een duidelijke strategie te hebben en te weten wie je doelgroep is. Het is ook belangrijk om consistent te zijn en regelmatig waardevolle content te delen. Door middel van content marketing kun je een positieve reputatie opbouwen en vertrouwen winnen bij je doelgroep, wat kan leiden tot meer verkopen en groei van je bedrijf.